İçeriğe geç

Açık Görüş Ziyaretine Kimler Girebilir

Açık görüşe kim gidebilir?

Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek kaydıyla anneleri, babaları, eşleri, çocukları, torunları, büyük anneleri ve büyük babaları ve kardeşleriyle görüşebilirler. Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişiler, nüfus müdürlükleri veya ilgili konsolosluklar tarafından verilen resmi belgeleri kullanarak akrabalık durumlarını kanıtlamak zorundadırlar.

Açık görüşte sarılmak yasak mı?

Kamusal alanda dokunmanın bir yasağı yoktur, ancak sarılmak veya dokunmak için mahkum ve yakınları arasında kurulan masaya sarılmak veya üzerinden tırmanmak gerekir. Dokunmak yasak değildir, ancak bu masada sarılabilirsiniz.

Açık görüşe kimliksiz girilir mi?

Ziyaret taleplerine, ziyaret edilecek kişilerin açık kimliği, yakınlık derecesini gösteren bilgi veya belgeler ve ziyaretçinin kimlik veya pasaportunun fotokopisi eklenir.

Açık görüşe yiyecek girebilir mi?

Soru 4: Hükümlüye/mahkûma dışarıdan yiyecek, içecek ve benzeri şeyler getirebilir veya gönderebilir miyim? Yiyecek, içecek ve benzeri şeyler tesise giremez. Açık ziyaret sırasında hükümlü/mahkûm ziyaretten önce cezaevi kantininden yiyecek, içecek ve benzeri şeyler satın alabilir ve bunları ailesiyle birlikte tüketebilir.

Açık görüşe kimler girebilir 2024?

Hükümlü ve tutuklular, anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve torunları ile ayda bir kez kamuya açık görüş yapabilirler. Ziyaret günleri kurum tarafından belirlenir. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular kamuya açık görüşlerden yararlanamazlar.

Açık görüşe kardeş girebilir mi?

Madde 15 – Hükümlü ve tutuklular, Bakanlığın uygun göreceği tarihlerde, dinî ve millî bayramlar ile özel günlerde anne, baba, eş, çocuk, torun ve kardeşleriyle birlikte kamuya açık toplantılar yapabilirler.

Açık görüşte kıyafet alınıyor mu?

İzleme haftalarında ziyaretçi yoğunluğunun fazla olması nedeniyle eşya satın almak mümkün değildir. Kıyafetler renk ve şekil olarak kolluk kuvvetleri ve koruma memurlarının veya jandarma personelinin üniformalarına benzememelidir.

Açık görüşe telefonla girilir mi?

(4) Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitim kurumlarında bulunan hükümlüler, ücretli telefonlar aracılığıyla sesli veya görüntülü görüşme yapabilirler.

Cezaevine giren birine ne denir?

Tutuklunun soruşturma veya kovuşturma aşamasında kaçtığı, delilleri kararttığı vb. şüphesiyle tutuklanması. Çeşitli nedenlerle tutuklanarak özgürlüğü kısıtlanan kişi. Hükümlü, ceza yargılaması sonucunda mahkûmiyeti kesinleşen kişidir.

Açık görüşe ehliyetle girilir mi?

Ziyarete herhangi bir hükümlü ve hükümlünün herhangi bir yakını katılabilir. Kimlik numarası olan bir kimlik kartı, ehliyet veya süresi dolmamış bir pasaport (yaşına bakılmaksızın çocuğun kimlik kartı) getirmeleri gerekir. Belgeler olmadan hiçbir işlem yapılmayacaktır.

Cezaevindeki arkadaşımı nasıl ziyaret edebilirim?

Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini öğrenebilir ve cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Yakınınızla görüşebilmeniz için çalışma saatleri içerisinde işlem yapmanız ve savcılığa bir talepte bulunmanız önemlidir. Savcılık talebinizi kabul ederse tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.

Eş görüşü kaç ayda bir yapılır?

MADDE 13 – (1) Hükümlü ve tutuklulara eşleri tarafından, en erken ayda bir, en geç üç ayda bir olmak üzere, üç saatten yirmi dört saate kadar görüş imkânı sağlanabilir.

2024 Mahkum Maaşı Ne Kadar?

2024 yılından itibaren bir cezaevi görevlisinin aylık ortalama maaşı 25 dolar olacak.

Açık görüşe kaç kişi girebilir?

Hükümlü/hükümlü, kapalı ve açık görüş haftaları içerisinde 60 gün içinde bildirdiği üç kişiyle görüşme hakkına sahiptir. Aksi takdirde, formda isim hatası nedeniyle bildirdiği kişilerle görüşmesini istediği üç kişi için doldurduğu formu teslim etmelidir.

Açık görüşte temas var mı?

Madde 13 – Açık görüş, hükümlü ve tutukluların ziyaretçileriyle fiziksel temasının sağlanacağı, konuşulanların hazır bulunan bir görevli tarafından dinlenip izlenebileceği şekilde ceza infaz kurumunun bu amaçla ayrılmış özel bölümünde yapılan ziyaret ve görüşmedir.

Açık cezaevine kimler girer?

(i) Süreli hapis cezalarında, on yıldan az süreli hapis cezası çekenler en az bir ay sonra açık ceza infaz kurumuna, onda birinden fazla süreli hapis cezası çekenler ise tahliye tarihlerinin geçici süreli olması, yedi yaşını doldurmamış olmaları ve iyi halli olmaları hâlinde kapalı ceza infaz kurumuna nakledilirler.

Mahkumu kimler ziyaret edebilir?

Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kan bağı olan ve kayın akrabaların, hısımlık durumlarını ve T.C. kimlik numaralarını vermeleri zorunludur. Ziyaret sırasında, kimlik numaralarının yazılı olduğu kimlik belgelerinin aslını cezaevi yetkili memurlarına ibraz etmeleri rica olunur.

Cezaevi görüşe sevgili girebilir mi?

Adalet Bakanlığı’nın genelgesi, tutuklu ve hükümlülerin Sevgililer Günü’nde kamuya açık alanlarda bir araya gelmelerine izin veriyor. Ancak, tutuklular Sevgililer Günü’nü yalnızca resmi ilişki içinde olan eşleriyle kutlayabilir, sevgilileriyle kutlayamaz.

Açık görüşe ehliyetle girilir mi?

Ziyarete herhangi bir hükümlü ve hükümlünün herhangi bir yakını katılabilir. Kimlik numarası olan bir kimlik kartı, ehliyet veya süresi dolmamış bir pasaport (yaşına bakılmaksızın çocuğun kimlik kartı) getirmeleri gerekir. Belgeler olmadan hiçbir işlem yapılmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir